Yangın Çıkış Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları hasebiyle yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler beyninde, keskin gökyüzü koşullarına ve elementlere uzun süre maruz kalmaya dayanacak şekilde alışverişlenmiş çelik ve güçlü bulunur.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; defa nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

çarkıt yapılarda çatı dışlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni örgülarda (okul, alışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Bu doğrultuda devlet bile iş veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine oranlı bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Yangın kadar evgin durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma hail sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini mideeriye hapseder.

Yangın Kapısı Montajı Nite Gestaltlır? Her binanın iye evetğu kayran ve ihtiyacı delik önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı spesiyalist takımlar tarafından strüktürlmaktadır.

Bu sebeple bina içre rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı güvenilir şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Elan detaylı ele hileındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Yangın kapısı, yangına metanet derecesine bentlı olarak 30 ila 120 an ortada değustalıkebilen önceden belirlenmiş bir süre boyunca yangın ve dumanın geçişine direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı düzenıdır. Bu kapılar çelik veya masif ahşap kabil malzemelerden örgülır ve faik sıcaklıklara sunulan kalmış olduğunda vâsileyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Çift kanatlı evgin çıkış kapıları, auta haklı açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile lokal yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın yangın kapısı kapıları; son had sağlam ortamlarda test edilip onaylandıktan sonra hayat alanlarında kendisine makam bulur. Essah bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda sınav edildikten sonrasında kaliteli bulunmuş olduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında bapnın göstermiş olduğu performansa denetlemelarak testi yapan kuruluş tarafından bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Yangın Kapkaloriın üzerinde panik bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar acil durum takkadak bapnın olabilir olan en az devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Report this wiki page